Demirci kale içinde bulunur ve itemlerin üretim ve onarımından sorumludur. Demirciyi kullanma yetkisi guild lideri (kale savaşındaki kumandan) ve üretim idarecisiyle sınırlı tutulmuştur. Üretim idarecisi çalıştırmak item üretim maliyetlerinden ve zamandan tasarruf sağlar. İtem onarımı
İtemlerin demirci tarafından onarılması ortak itemlerle aynı şekilde yapılır. Ancak demircinin bütün itemleri onarmasına izin verilir.
İtem üretimi
İtem Üret düğmesine basıldığında kalede üretim için kullanılabilecek itemlerin listesi görüntülenir. Fare işaretçisi üretim itemlerinden birinin üzerine getirildiğinde itemin temel bilgileri, üretim süresi ve gereken Altın ve GP görüntülenir. İtemin üretimi tamamlandıktan sonra Tamamla düğmesi etkinleşir ve item Tamamla düğmesine basan guild lideri ya da üretim müdürüne gönderilir.
Talimci
Talimci kale içinde bulunur ve ulaşım araçlarının taliminden sorumludur. Talimciyi kullanma yetkisi guild lideri(kale savaşındaki kumandan) ve eğitim idarecisiyle sınırlandırılmıştır. Talimci çalıştırmak eğitim maliyetlerinden ve zamandan tasarruf sağlar.
COS eğitimi
COS Eğit düğmesine basıldığında kalede eğitim için kullanılabilecek COS listesi görüntülenir. COS eğitimi tamamlandıktan sonra Tamamla düğmesi etkinleşir ve COS Tamamla düğmesine basan guild lideri ya da eğitim idarecisine gönderilir.
COS, ulaşım/taşıma aracı veya Silkroad Online’da kullanılan pet olarak açıklanabilir.