Subject: KSRO Image Code sorununa kesin çözüm. Sun Nov 08, 2009 1:57 pm
Çoğu Ksro oyuncusunun başına bela olan Korece image codeyi nasıl aşabileceğinizi elimden geldiği kadar anlatmaya çalışacagım size. Umarım işinize yarar.
Oncelikle belirtmem gerekirki konu anlatımım tamamen kendi yapımımdır.
Not:Konumun bir çok yerde alıntısını görüyorum.Bu yüzden orijinalini ayırt etmeniz için çeşitli font değişiklikleri yapıyorum ve silkroadmax resimleri ekliyorum.Umarım bu konununda alıntı olduğunu düşünmezsiniz...Sadece silkroadmax ailesi yani bize özel hazırladım konuyu.Diğer sitelerdekiler alıntı değil çalıntıdır! Umarım yardımcı olurum.Takıldığınız yerleri bu konu altında belirtiniz.Yardımcı olmaya çalışacağım.
Windows Xp için :
1•Denetim masası > Bölge ve Dil seçenekleri > Diller. kısmına geliyoruz.
2•Aşağıda ek dil desteği bölümünden "Doğu Asya Dilleri Yüklensin" kutucuğunu işaretliyoruz ve tamam diyoruz.(Burada XP cd si takılmalı)
3•Yükleme bittikten sonra PC yeniden başlayacak.
4•PC 'miz açıldıktan sonra aşağıdaki başlat çubuğuna sağ tıklayarak araç çubuklarından dil çubuğuna sağ tıklatın.Ayarlar kısmına gelin."Ekle" ye tıklatın ve Korece yi seçin.Tamam diyip çıkın.
5•Başlat çubuğunun sağındaki TR simgesine tıklayın.Bir menü açılacak.Oradan KO(Korece) ' i seçin.Seçtiğinizde Başlat menüsünün sağında bir kaç tane amblem çıkacak.4. simge ime pad dır.Onunla korece harfi çizeceğiz oyuna girerken açık olmalı
6•Şimdi tekrar Denetim masası > Bölge ve dil seçeneklerinden Bölgesel Seçeneklere gelelim.Standartlar ve biçimler başlığı altında Türkce yi Korece yapın.
7•Aynı yerden gelişmiş e tıklatın.Orada unicode olmayan programların dili başlığı aldıntaki Turkce yi Korece yapın.Tamam diyerek çıkın.PC yeniden başlayacak.
8•Ve normal isro ya girdiğimiz gibi Ksro ya giriyoruz.ID - PW yazdıktan sonra image code geliyor.Ctrl ve Alt tuşları arasında üzerinde ufak bir resim olan başlat tuşu war.Ona basıyoruz.Başlatın Sağ tarafında ime pad ı açıyoruz.(çince harfin yanındaki simge).Ime pad ımızı açtıktan sonra Image Codedeki 3 harfi tek tek oraya çiziyoruz.Güzel çizerseniz hemen yanda harfi size gösterecektir.Doğru harfe Tıklıyoruz.Otomatikman image code ye yazıyor.
Windows Vista için :
1•Denetim Masası > Saat , Dil ve Bölge > Klavyeleri veya diğer giriş yöntemlerini değiştir > Klavye Değiştir > Ekle > Kore dili > Kore dili + Microsoft IME yi işaretliyoruz. Tamam diyerek çıkıyoruz.
2•Denetim Masası > Saat , Dil ve Bölge > Bölge ve Dil seçenekleri > Yönetimsel e geliyoruz.Sistem yerel ayarlarını değiştir e tıklıyoruz.Turkçe yi Korece yapıyoruz ve PC yeniden başlatılıyor.
3•Normal bir şekilde oyunumuza giriyoruz.ID - PW yazdıkdan sonra image code geliyor.Ctrl ve Alt tuşları arasındaki başlat tuşuna basarak başlat menüsünü açıyoruz.Sağdaki TR yazısına tıklayarak Koreceyi seçiyoruz. IME Pad ı açıyoruz.Image codedeki 3 harfi düzgün bir şekilde çizerek oyunumuza giriyoruz.Bol şans
•NOT(her iki windows için):Silkroad açıkken IME Pad açılmıyorsa Sro Hider programı ile silkroadın boyutunu küçültebiliriz.(oyuna girdikten sonra düzeltebilirsiniz.)Sro Hider programı forumumuzda mevcut.