Subject: Basın Toplantısı : Frank Rijkaard Wed Sep 16, 2009 6:46 pm
Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard, Panathinaikos karşılaşması öncesinde, karşılaşmanın oynanacağı Spirus Louis Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Stadda yapılan antrenman öncesinde düzenlenen basın toplantısında Frank Rijkaard şunları söyledi:
"Panathinaikos maçı dışında, her maç en zor maçtır. Bu maçın zor maç olup olmayacağını bilemiyorum ama ilginç bir maç olacağını düşünüyorum. Panatinaikos iyi bir takım ve iyi futbolcuları var. Ama şuan artıları ve eksilerini burda söylemem doğru olmaz. Tabii ki her teknik direktörün olduğu gibi bizim de hedefimiz bütün maçlardan galip gelebilmek. Bizim için her maç önemli. Kendimizi her şartta hazırlamamız, hazır tutmamız gerek. Atina'da oynamak beni her zaman heyecanlandırmıştır. Buradaki atmosferi de değiştiremeyeceğimize göre her şartta hazır olmamız gerekir."
Teknik Direktör Frank Rijkaard, Atina'ya hastalığı nedeniyle götürülmeyen Servet Çetin ile ilgili bir soruya "Servet bizim için önemli bir futbolcu. Elbette bizim için büyük bir kayıp ama bu eksiklik bizim motivasyonumuzu etkilemedi." şeklinde yanıt verdi. Frank Rijkaard, Barcelona'da asistanlığını yapan ve bugün Panathinaikos'u çalıştıran Henk ten Cate'in açıklamalarına ilişkin olarak kendisini yöneltilen sorulara ise şu yanıtı verdi: "Henüz kendisiyle konuşmadım ama maçta göreceğim kendisi. Daha önce birlikte görev yapmış iki hocanın karşı karşıya gelmesi alışılmadık birşey değil. Tabii ki mutlaka çok özel olacak. Önemli olan başarılı olabilmek. Ben Galatasaray'ı seçtiğim için mutluyum. Umarım Cate'nin açıklamasına yorumu şakadır." dedi.
Teknik Direktör Frank Rijkaard, Arda'nın ilk 11'de olup olmayacağı konusunda bir soruya "Bunun için yarını bekleyip görmemiz lazım." derken takımın yarınki kadrosunda rotasyon olup olmayacağı konusundaki bir soruya da "Rotasyon konusunda belki bir değişiklik yapabilirim. Profesyoneller çabuk toparlanır. Önümüzde bir antrenman da var." yanıtını verdi.
Bir basın mensubunun Panathinaikos forması giyen ama cezalı olduğu için yarın oynamayacak olan Fransız futbolcuya ilişkin bir sorusunu "Cisse tabii ki çok beğendiğim bir oyuncu. Oynamaması büyük bir kayıp olacaktır. Ama yerine koyacak bir futbolcuları olacaktır. Bizi etkileyeceğini düşünmüyorum." şeklinde yanıtladı.
Frank Rijkaard, grubun favori takımlarının sorulması üzerine "Galatasaray ve Panathinaikos grubun favorleri olur mu bilmiyorum. Diğer takımları da küçümsemiş oluruz. O yüzden her maçı ayrı ayrı düşünmek gerekir." dedi.