Lig TV'de katıldığı programda soruları yanıtlayan Brezilyalı futbolcu, her oyuncunun maç öncesi farklı bir yöntemle motivasyon sağladığını, kendisinin ise sakinliği tercih ettiğini kaydederek, ''Maça hazırlanma aşamasında konuşmamayı tercih ediyorum. Maç günü yemekte takımla olurum, sonra takım arkadaşlarımla muhabbetlere katılırım. Daha sonra kitabımı okurum. Maçı kafamda oynarım, neler yapabileceğimi düşünürüm. Bazı oyuncular birebir konuşmalarla kendisini hazırlar. Fakat ben maç günü fazla konuşmayan, gayet sakin, kitabını okuyan, konuşması gereken zamanlarda konuşan bir kişiliğe sahibim. Maçlara kendimi susarak hazırlıyorum'' diye konuştu.
Brezilya'da futbol oynadığı dönemleri de anlatan Alex, yöneticilerin kamplarda sıklıkla futbolcularla birlikte olduğunu anlatarak, ''Samandıra'da kamp günü yönetici göremezsiniz. Tesislerde sadece oyuncu ve teknik heyet vardır'' dedi.
Teknik direktör Christoph Daum'un takımıyla toplantı yapmayı çok sevdiğini bildiren Alex, antrenmanların dışında bu sayede ve yemeklerde bütün takım olarak bir araya gelebildiklerini ifade etti.